Vanaf maandag 4 oktober heeft Microsoft Windows 11 21H2, zoals de versie volledig heet beschikbaar gesteld voor het grote publiek. Er wordt gebruik gemaakt van Windows update om deze versie uit te rollen en met de PC Health Check-app  kan worden gecontroleerd of jouw PC beschikbaar is voor deze update. De systeemeisen van Windows 11 zijn namelijk aanzienlijk hoger dan die voor Windows 10, zie het tabel hieronder.

Windows 11Windows 10
Processor64 bit
Minstens 2 cores
Minstens 1GHz
Is aanwezig op compatibiliteitslijst
32 of 64 bit
Minstens 1 core
Minstens 1GHz
WerkgeheugenMinstens 4GBMinstens 1GB voor 32 bit
Minstens 2GB voor 64 bit
OpslagMinstens 64GBMinstens 16GB voor 32 bit
Minstens 20GB voor 64 bit
VideokaartMinstens DirectX 12Minstens DirectX 9
FirmwareUEFI met Secure Boot
TPM 2.0
Niet van toepassing
Systeemeisen Windows 11 en 10

Nieuwe features

De meest zichtbare nieuwe feature is natuurlijk het startmenu welke verplaatst is naar het midden van het scherm. De zogenoemde live tegels van Windows 10 zijn hierbij verdwenen. Op de taakbalk vind je de nog meer nieuwe features, om te beginnen met de Widgets knop. Klik je die aan dan krijg een nieuws overzicht met alle informatie die jij graag wilt ontvangen. Hoewel deze widgets niet nieuw zijn zijn ze nu op een slimmere manier aanwezig.

Teams

Op de taakbalk is ook een knop aanwezig voor Chat, persoonlijke Teams accounts worden zo geïntegreerd in windows en chats kunnen direct vanaf de taakbalk geopend worden. Microsoft heeft tijdens de pandemie een enorme toename aan Teams gebruikers gezien en daardoor besloten de applicatie meer deel uit te laten maken van Windows.

Hulp nodig

Holtz IT helpt u graag met de installatie en configuratie van Windows 11. Heeft u vragen of wilt u meer weten over het nieuwe Windows 11 neem dan contact op, dat kan telefonisch of middels het contactformulier op de website.